Brašno tip 400 oštro

 

 

Namjensko pšenično brašno tip T-400 oštro smatra se najkvalitetnijim brašnom jer se proizvodi od same jezgre zrna žita. Odlikuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom, po čemu je i dobilo svoj naziv. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, torti i pita, odnosno, za one poslastice koje kao sredstvo za narastanje trebaju prašk za pecivo.
 
Glatko ili oštro brašno - nije li svejedno? Za palačinke, na primjer, uzima se oštro, a za lagana pečena tijesta glatko. Niste li sigurni koje biste upotrijebili za neki kolač, najbolje je pomiješati pola jednoga i pola drugoga. Domaće tjestenine i rezanci pripremaju se najčešće od bijelog glatkog brašna, a za žličnjake, okruglice i njoke prikladnije je oštro brašno.
 
Oštro namjensko pšenično brašno TIP-400 imamo u slijedećim pakiranjima 1kg, 2kg, 5kg, 10kg, 25kg i 50kg.

OSTALI TIPOVI BRAŠNA:
  • Brašno tip 400 oštro
    Brašno tip 400 oštro

    Namjensko pšenično brašno tip T-400 oštro smatra se najkvalitetnijim brašnom jer se proizvodi od same jezgre zrna žita. Odlikuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom, po čemu je i dobilo svoj naziv. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, torti i pita, odnosno, za one poslastice koje kao sredstvo za narastanje trebaju prašk za pecivo.
     

  • Brašno tip 550 glatko
    Brašno tip 550 glatko

    Brašno tip 550 glatko upotrebljava se za pripremu bijelog kruha i raznih vrsta finoga mlijecnog peciva te kolača. Domaće tjestenine i rezanci pripremaju se najčešće od bijelog, glatkog brašna.

  • Brašno tip 400 krupičasto
    Brašno tip 400 krupičasto

    Krupičasto brašno čisto bijelo zrnasto brašno dobiveno od jezgre zrna bez čestica mekinja. Pšenična krupica je prikladna za pripremu kašica, nabujaka, nadjeva te instant-krupica za dječju hranu.

  • Brašno tip 850
    Brašno tip 850

    Zove se i cvajerica. Sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijelog brašna, pa je stoga i prehrambeno vrjednije. Ovo brašno je prikladno za pripremu kruha i peciva, pa je stoga poznato pod nazivom krušno brašno.

  • Bakino brašno
    Bakino brašno

    Namjenska brašna kao što je Bakino brašno pogodna su za pripremu proizvoda velikog volumena, elastične i stabilne svilenkaste strukture. Bakino brašno za kolače je poluoštre granulacije. Izrazito je dobro za pripremu biskvita i biskvitnih rolada.

  • Stočno brašno
    Stočno brašno

    Stočno brašno je proizvod dobiven mljevenjem pšenice, a služi za ishranu životinja ili kao komponenta pri izradi smjesa za ishranu životinja. Stočno brašno koristi se direktno za stočnu hranu a također i za pripremu raznih vrsta koncentrata za ishranu stoke.