Bakino brašno

 

 

Namjensko brašno - Bakino brašno pogodno je za pripremu proizvoda velikog volumena, elastične i stabilne svilenkaste strukture.

 

Namjensko brašno za dizana tijesta izvrsno je za posebne i najfinije vrste mliječnoga kruha i peciva s dodacima - poput orahnjača, makovnjača, krafni, saća ili buhtla.

 

Bakino brašno za kolače je poluoštre granulacije. Izrazito je dobro za pripremu biskvita i biskvitnih rolada. 

OSTALI TIPOVI BRAŠNA:
 • Brašno tip 400 oštro
  Brašno tip 400 oštro

  Namjensko pšenično brašno tip T-400 oštro smatra se najkvalitetnijim brašnom jer se proizvodi od same jezgre zrna žita. Odlikuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom, po čemu je i dobilo svoj naziv. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, torti i pita, odnosno, za one poslastice koje kao sredstvo za narastanje trebaju prašk za pecivo.
   

 • Brašno tip 550 glatko
  Brašno tip 550 glatko

  Brašno tip 550 glatko upotrebljava se za pripremu bijelog kruha i raznih vrsta finoga mlijecnog peciva te kolača. Domaće tjestenine i rezanci pripremaju se najčešće od bijelog, glatkog brašna.

 • Brašno tip 400 krupičasto
  Brašno tip 400 krupičasto

  Krupičasto brašno čisto bijelo zrnasto brašno dobiveno od jezgre zrna bez čestica mekinja. Pšenična krupica je prikladna za pripremu kašica, nabujaka, nadjeva te instant-krupica za dječju hranu.

 • Brašno tip 850
  Brašno tip 850

  Zove se i cvajerica. Sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijelog brašna, pa je stoga i prehrambeno vrjednije. Ovo brašno je prikladno za pripremu kruha i peciva, pa je stoga poznato pod nazivom krušno brašno.

 • Bakino brašno
  Bakino brašno

  Namjenska brašna kao što je Bakino brašno pogodna su za pripremu proizvoda velikog volumena, elastične i stabilne svilenkaste strukture. Bakino brašno za kolače je poluoštre granulacije. Izrazito je dobro za pripremu biskvita i biskvitnih rolada.

 • Stočno brašno
  Stočno brašno

  Stočno brašno je proizvod dobiven mljevenjem pšenice, a služi za ishranu životinja ili kao komponenta pri izradi smjesa za ishranu životinja. Stočno brašno koristi se direktno za stočnu hranu a također i za pripremu raznih vrsta koncentrata za ishranu stoke.